MALETA TANCADA....



Com he pogut, he tancat la maleta, i sense saber-ho molt bé, em venen al cap mots en català. (M'ha agafat per aqui aquest darrer any). M'enduc poca cosa, bàsicament l'essencial dels meus personatges: una mica de por, una mica d'odi, una mica de sensibilitat candorosa, dèries i quimeres, cabòries, unes poques imprecacions i greuges dins d'una bossa de plàstic, i sobre tot, una gran reserva d'insensibilitat per anar progressant. El peluix no hi entrava dins la maleta, però l'he promés que li portaré un vestit nou per aquest estiu i si es porta bé, anirem junts a fer un altre viatge. La bola del món, em sap greu deixar-la aqui pero tampoc no hi entra i a més, malgrat les noves tecnologies, a mi m'agrada més preguntar a la gent, per ón es va aqui o allà, la despersonalització de la modernitat em crea irritabilitat i urticària.

Aquest fútil post és com una veu voleiadissa abans d'agafar l'avió en el que l'hilaritat d'uns nens segur que no em deixaran llegir el meu últim llibre : Tendra és la Nit de Sílvia Manzana. A plantofades arribaré al meu destí corprenedor, destí de esbarjo, destí de enyor, destí on apareixen les meves emprentes.

Els viatges estan avesats a les cúes, a les maletes, als horaris, als retards, al ressó faceciós dels comiats més divertits o als delerosos petons dels amants que llàgrimes avall es petonejen fins a la propera vegada, si n'hi haurà, i a tot aquell que per un motiu o per un altre va i bé, com les orenetes i tants ocells migratoris, i jo estic avesada als viatges.

Adéu siau amics i amigues, fins aviat.

Comentarios

Florenci Salesas ha dicho que…
Molt bon viatge, Mercè. Un viatge sempre renova. Segur que vindràs millor. Una abraçada!
Mercedes Lázaro ha dicho que…
Gràcies Florenci...sí, segur que sí. Una abraçada!

Entradas populares