sábado, 8 de septiembre de 2012

LA DIADA DE CATALUNYA / IL GIORNO DELLA CATALOGNA
Espero que la data triada pel poble català per celebrar la "Diada de Catalunya" no tingui res que veure amb l'esgarrifós atentat succeït el mateix dia però de l'any 2001. Ho espero de debò perquè aleshores la llengua catalana i tots els seus arrels caurien en picat fins a esclatar amb la vergonya que, juntament amb el sentiment de culpabilitat, és una de les pitjors sensacions que podem experimentar al llarg de les nostres vides.
Crec, i vull pensar que la cultura catalana no es mereix un dia onze per celebrar gens, com la resta del món. 
El poble actual català, no sé per què però ha triat per unir-se i lluitar per un sentiment aquest número significatiu en la història de la humanitat. Una Diada que ja comença malament, no podrà tindre un resultat digne, humà.

Italià
Mi auguro che la data scelta per il popolo catalano per "festeggiare" il giorno di Catalogna non abbia niente che vedere con il terribile attentato dell'undici settembre 2011. Me lo auguro veramente perché allora la lingua catalana e tutte le sue radice storiche, andrebbero giú fino a schiacciarsi con la vergogna che, insieme al sentimento di colpabilità, é uno dei peggiori che ce ne siano nel percorso delle nostre vite.
Credo, e voglio pensare che la cultura catalana non si merita un giorno "undici" per festeggiare assolutamente niente, come il resto del mondo. L'attuale popolo catalano, non só perché però ha scelto per unirsi e lottare per un sentimento questo numero molto significativo nella storia dell'umanità. Una giornata che di già comincia male, non potrà avere un risultato degno, humano.

No hay comentarios: