PARADOXES DE LA SOCIETAT

Ahir caminava pel centre de Genova, concretament Via XX Settembre, era vespre, però no era tard, els negocis estaven encara oberts, serien més o menys les sis de la tarda, però penso que sigui un horari que es consideri vespre. La Via XX Settembre és ampla, és la Via principal del centre de Genova. Uns pòrtics amb paviment típic genovés i arcs que recorden a les contrades de Girona, flanquejen paral·lelament la carretera per on el tràfic circula de manera estressant, deixant en l'ambient un flaire contaminat que ennegreix any rere any els edificis del segle XIX, on actualment es desenvolupa una vida més aviat comercial.
Llàstima que no enduia amb mi la meva càmara fotogràfica, hauria tirat una foto que pintava una enorme paradoxa que viuen les ciutats desenvolupades. L'imatge seria aquesta: un senyor a genolls, al bell mig d'un dels pòrtics, sostenia amb les seves mans, suposo glaçades pel fred, un cartell amb una frase directa, precisa, "HO FAME", "TINC GANA", era com un dard llençat a tota la resta de gent que amunt i avall el passavem entorn "come si nulla fosse", és a dir, com si no estigués present físicament. Joves, adolescents, mitja edat, persones grans, donavem un cop d'ull als negocis, encara de rebaixes alguns, amb preus desorbitats d'altres. Les noies encara molt jovenetes no perden mai el somriure, es com si qualsevol circumstància fos motiu per riure. 
Una mica més abaix hi havia una dona, en la mateixa posició del senyor a genolls i amb el mateix cartell i la mateixa frase, amb una mirada desapareguda en el més absolut nihilisme, el seu cartell on es podia llegir "TINC GANA" encegava les ànimes que encara veuen a aquestes persones que ja fan part de les voreres, més que els brillants de l'aparador de Swarovski que lluien cofois tot just davant de la senyora. "Maleïda paradoxa" d'aquest món cruel. L'església plena de calés, els governants idem, molta gent encara no té ulls més que per a si mateixos i d'altres sostenen un cartell buit de vida davant a un negoci ple de luxe.  

Comentarios

Entradas populares