LA COLLERA DEL POBLE ITALIÀ

Estem a l'hivern i un'onda de fred colpeix el nord d'Itàlia, i altres zones del mediterrani com gran part de Catalunya. Aquest matí he pres l'autobus a les vuit del matí (una hora suportable des de molts punts de vista). 
Hi havia gent gran esperant aquest mitjà de transport públic, pocs joves, diria ningú. Un senyor d'una edat entorn als 55  anys amb una bossa tipus maleta, d'aquestes que porten els operaris de les oficines, es queixava de que quan s'aixecat, la primera cosa que ha escoltat ha sigut al President del Consiglio Mario Monti dir que la feina fissa és una noia. Aquestes paraules del Senyor Monti han provocat la collera de l'operari qualificat que esperava a sota la lleugeura neu que queia, l'autobús que ens portava als llocs de treball. La seva cara era esdevenuta pallida, no sé si per i raggi della rabbia o pel fred que estavem patint tots plegats esperant el retard dels mitjans de transport. M'he apropat a ell i li he dit: senyor té raó. Aleshores, ha seguit parlant i així he pogut entendre una mica més què pensen i senten els italians del nou govern.
L'home es lamentava perquè Monti és un senyor que no fa els interessos dels que prenem l'autobus a sota la neu, que el paguem sempre més car: 1,50€ un viatge, el bitllet dura 100 minuts, després hi ha descomptes: 16 € per tota la setmana, 43€ el que pots fer servir per un mes. 
Aquest treballador delús del sistema polític, deia: "la família és l'únic suport que té la societat" "papi paga, i mentrestant continuarem a pagar 5€ al litro la benzina i 3€ el bus"...bé la benzia per ésser precissos costa 1,77€/litro i el gasòleo 1,72. 
Què hi farem!!!! clar que Monti no ha estat molt encertat amb allò de que una feina fissa és noiosa...si al menys els governants no se collonessin i mantinguessin un minim de respecte al poble ja seria molt, oi que sí?
Ah, això de la foto de la paleta, és per recollir la merda que ens adossen els polítics. Bones tardes.

Comentarios

Entradas populares