ELS COLORS

Itàlia és un país banyat per aigues mediterrànees, adriàtiques, jòniques, tirrenes i no sé si me'n deixo alguna més. M'he endinsat en gairebé tots aquests mars i fins i tot vaig aprendre a nedar a les aigues transparents que donen vida no terrenal a les contrades marítimes del sud d'Itàlia, com per exemplre la Bahia Dei Turqui. Doneu un cop d'ull a aquesta meravellosa zona, val la pena però no voldria pujar una foto no feta per mi mateixa.
Les hores, els minuts, els segons, donen forma a uns dies que farcellen una vida amb denotacions colorístiques que canviïen segons el tipus d'objectiu que hi posem als nostres ulls, per on interioritzem les presències físiques i amb el que enquadrem una realitat mòbil i gràcil.
En les nostres memòries romanen imatges del passat que es presenten de forma sobtada mitjançant els records. L'oblit és la pérdua dels records, és un buit negre i amoral en alguns casos però potser també una bocanada d'aire fresc per una ànima patidora d'un passat traidor.
Un cel blau amb tímides clarianes, per on treu els seus ardents raigs el planeta sol, crea una imatge de llums i ombres que van canviant a mesura que les agulles del rellotge fan tic-tac, tic-tac, fins que la claredat groguenca dels dies de temperatures elevades es va esvaïnt entre carrers estrets, amples, boscos, i gent enfeinada, espensierada, preocupada, feliç, solitària i de tota mena. Els estats d'ànim es van modificant al llarg del dia, com la llum, com les ombres i la claredat.
Genova és una colina on reposen amuntegades en fileres, cases acolorides, el que em recorda, perquè encara no ha esdevingut oblit i espero que no ho faci mai, a les cases que floten sobre l'Onyar a Girona, ciutat que per motius desconeguts m'atrau particolarment. Aquestes fileres de cases que es fan companya una sobre l'altra donen lloc a estrets carrers, poc pràctics per la vida moderna i veloç però, aquesta ciutat va ser construida per les exigències de gent de mar, de gent que no es desplaçava en cotxe o en bus i no contaminava l'ambient, però per gent molt productiva, eficient i que treballava per viure una existència més tête a tête.

Comentarios

Entradas populares