GENI I BOHEMI


Amy Winehouse, (Londres14 de septiembre de 1983 – ibídem23 de julio de 2011), com diu la wikipedia totalment actualitzada degut a la seva recent mort, encara fresca en les nostres memòries, va ser una cantant i compositora anglesa, diferent per la força de la seva veu i per les seves barrejes de diferents gèneres musicals (souljazzR&Brock & roll y ska.)
Era molt coneguda també per la seva adicció a les drogues més fortes, i dins d'aquestes drogues hi és també l'alcohol, no podia faltar. No es saben molt bé les causes de la seva mort, però segur que no va ser d'una indigestió d'anxoves de L'Escala. Tampoc és el tema que m'interessa desenvolupar.
Jo em pregunto si per ser un geni, cal ser també un excèntric, un bohemi, si ens han de cridar l'atenció les drogues, incloses les que maten a poc a poc com el tabac o l'alcohol, o els somnífers que es consumen més que la llet, perquè la llet  ja no és bona, ja no cal beure llet, ho sabeu oi? diuen que l'espècia humana és l'únic animal que segueix consumint llet, apa que bé! jo diria que tenim aquesta particularitat, o és que volem ser com els burros? doncs, jo no, i per això bec llet amb cola-cao. L'altre dia vaig anar al metge amb el meu pare i ara entenc perquè hi ha gent que prefereix viure una petita porció de vida (com la Amy) i anarse'n d'aquest món d'animals que ja no beuen llet. Crec que és més digne fer el traspàs amb vint-i-set anys i el nas vermell de consumir sustàncies no menjables que estar fotent el calet cent anys com una bèstia.
Bé, jo crec que sí doncs, que per ser un geni cal ser excèntric o bohemi. 
La resta, les persones normals, el que hem de fer és treballar, tenir moralitat pública, amagar, tant com puguem, les nostres desgràcies i misèries, no mirar mai endarrera, tirar cap endavant, fer vacances quan toqui, perquè la vida, com deia en Balzac, és una "comédie humaine" i tothom mira de fotre el veí, i si pot ser el germà o l'oncle, molt millor.


Comentarios

SmallTour ha dicho que…
Hahahaha, molt bo !!!
Visquen els Bohèmius Làcticus !!!
I ara vaig a fer de Joan Seseras:
"no es saben les causes ..." = "no SE saben les causes" . Aquest canvi en la forma del pronom, esdevé quan s'ajuntarien (incomodament) la "s" final del pronom i la primera del verb.

Un petonàs per a tú i per a totes les bohèmies del mon mundial !!!
Mercedes Lázaro ha dicho que…
Gràcies Victor!!! no tenia ni idea d'aquesta norma del canvi en la forma del pronom. Un petonàs!
SmallTour ha dicho que…
M'alegro que et serveixi.

També passa quan el verb comença amb "ce" i "ci".

Amb la primera i tercera persona del pronom no passa: "em mostres", "et tornes" són les correctes, excepte en certs girs populars: "tant me fa", "com se diu"

Com s'explica a http://www.odontocat.com/catala/pf.htm , és per raons de claredat i d’eufonia.


Y ya paro; que tus amigos no catalanes se deben estar aburriendo un montón. :)

Una abraçada !!!
Mercedes Lázaro ha dicho que…
Moltes gràcies Victor, és igual los no catalanes, el que importa és que estic aprenent català, m'agrada i tú m'ajudes, aquesta és la realitat que hi ha i que m'agrada....àpali.

Una abraçada Victor.
Mercedes Lázaro ha dicho que…
I crec que els progressos es poden veure al bloc, em sento cofoia...gràcies de nou.
Bona nit!
XAVIER ha dicho que…
Per desgràcia, molts dels personatges famosos que aconsegueixen els seus èxits a una edat primerenca solen aconseguir tot molt ràpidament i això els porta a no gaudir de tot el que tenen o simplement no poden, i segueixen i segueixen buscant nous plaers i això els porta a una vida ràpida i intensa portant-los a un final tris.
És una llàstima no seguir gaudint d'aquesta veu que se'ns ha anat. descansi en Pau.
Mercedes Lázaro ha dicho que…
Sí, estic d'acord amb tú Xavier. Gràcies pel seguiment!

Entradas populares