BALLANT A LA ANTILLA SALSA

De vegades, els records s'esgoten amb el pas del temps quan el sol deixa de brillar a l'horitzó, o perquè el dia a dia quotidià enfosqueix el nostre cervell amb una calitja que fa olor de fang i de molsa. Amb el pas del temps la memòria va trepitjant les petjades de l'oblit.

La passada matinada de divendres a dissabte va girant dins del meu cervell, és un passat que continuo mastegant perquè em va deixar un regust molt bó. La meva participació en el programa "La Nit dels ignorants" fa part d'un degoteig constant de situacions que no es volen perdre en l'oblit del passat.

La matinada de divendres a dissabte del dos mil deu vaig conèixer també un lloc ple d'alegria, un lloc on la riquesa de colors no s'amaga sota la grisor. En aquest present m'agrada viatjar al passat on descansen els meus records i fruir dels colors i les olors que vaig veure i sentir.

A la ciutat de Barcelona quan s'apaguen gairebé totes les llums, quan es callen tots els aparells, quan el cel es torna negre i espurnejat d'estrelles tímides i intermitents brolla un local nocturn on el clapoteig esporàdic d'unes sabates o fins i tot d'uns peus nus sobre el paviment, trenquen el llarg silenci dolorós i captiu, és la continuació de la llum, del color, és l'excepció que confirma la regla de tots els silencis. Es tracta d'una discoteca anomenada "La Antilla Salsa", especialitzada en música llatina. En aquest lloc es respira un ambient pacífic i tranquil com el caràcter dels habitants del carib.

Crida l'atenció la varietat de parelles de ball que es van formant i la professionalitat amb la que mouen llurs cossos a ritme de merengue o de bachata. Els homes, negres, blancs, mulats estenent la mà trien una dona i la mateixa cosa fen elles però és més habitual que sigui l'home a donar l'embranzida a la noia cap a la pista de ball.

Els meus primers passos en aquesta mena de ball els he aprés de la mà d'en Xavier Solà, que a més de ser un professional de la comunicació, ho és també del ritme llatinoamericà.
M'ha agradat verificar com la gent també es pot divertir de nit de manera saludable.
Mentre feia giragonses i intentava trepitjar el raïm imaginari amb els meus peus per poder adaptar-me al ritme del "merengue", sentia les olors dels cossos ballant, dels cabells deslliurats de les noies que donaven ritme sense parar a les sabates enllustrades, podia veure de reüll tot un ventall humà de colors que m'envoltava.
La vida és un interval de temps que comptem amb les eines que tenim a mà, i aquest local nocturn de Barcelona és una eina que m'ha fet anar a dormir amb el cor alegre en un interval de temps, en la matinada del divendres al dissabte a la nit.

Comentarios

Unknown ha dicho que…
Mercedes, soc “l’Asturianu” de la sidra “escanciada”, nomes te vull transmetre la meva felicitació per aquesta exposició tan natural i tan bonica, el teu català es perfecte i llegint tot lo que escrius ja tinc unes ganes boges de anar a ballar salsa a aquest lloc... no el conec, si pots enviem un correu amb l’adreça i per que no ens podríem trobar amb amics de la nit dels ignorants, segurament en Xavier i en Gastón gaudirien .... Bé bonica fins aviat, una forta abraçada.
Juan Manuel
maria-rosa ha dicho que…
Hola Mercè soc la Maria rosa del face... m'agrada veure que a mes de bonica ets una poeta. un bon recull de agradables qualitats. celebro de que disfrutesis de una bona nit de la ma de un ex-celen company
Una abraçada
Mercedes Lázaro ha dicho que…
Gràcies Joan Manel i Maria Rosa pel seguiment. Em va agradar molt Barcelona, la vostra cultura em crida. He tingut una estada molt feliç, espero tornar-hi aviat. Una forta abraçada a tots dos.
J M Canals ha dicho que…
Mercè Làzaro. Hola. Em dic Josep Maria Canals i sóc el biògraf de la compositora dels més famossos cuplets catalans, Càndida Pérez Martínez. Suposo que tu ets la que surt des de Bilbao a la Nit dels Ignorants i que vas preguntar sobre el cuplet català. Mira el blog: candidaperez.wordpress.com o
Cándida Pérez Martínez o Josep M Canals Ferrarons.Si et vols counicar amb mi, fes-ho a: jmcanals@hotmail.es (no per facebook.M'agradaria parlar amb tu.

Entradas populares